سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ |۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 3, 2024
دیدار بیت آیت الله صافی با آیت الله سبحانی

حوزه/ استاد برجسته حوزه گفتند: حضرت آیت الله صافی به یک معنا زنده است و آثار زیبای ایشان در حقیقت عمر دوم ایشان است؛ ان‌شاء الله اتاقی برای نشر این آثار تشکیل دهید.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله سبحانی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن صافی گلپایگانی اظهار داشت: مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مصداق جمله «عاش سعیدا و مات سعیدا» بوده اند.

ایشان با خواندن یک دوبیتی عربی، مصداق آن را مرحوم حضرت آیت الله صافی گلپایگانی معرفی کردند و گفتند: در این شعر آمده است:

*إنّ الذی صنع الجمیل مخلّد * لا سیما فی العلم والعرفان*
*وإذا انقضت أیّام مدّة عمره * فجمیل صنع المرء عمر ثان*

این استاد برجسته حوزه افزودند: حضرت آیت الله صافی به یک معنا زنده است و آثار زیبای ایشان در حقیقت عمر دوم ایشان است؛ ان‌شاء الله اتاقی برای نشر این آثار تشکیل دهید.

ایشان تاکید کردند: در آثار مرحوم آیت الله صافی آنچه احتیاج به تحقیق دارد، اقدام شده و به تدریج منتشر گردد؛ «منتخب الاثر» از آثار فاخر ایشان ایشان است و در سال ۱۳۲۸ شمسی نیز اثری با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» تألیف کردند که از آثار اولیه آن مرحوم بود.
حضرت آیت الله سبحانی افزودند: آیت الله صافی گلپایگانی از اولین شخصیت هایی بودند که برای مجله مکتب اسلام مقاله نوشتند و مقاله ایشان درباره حضرت ولیعصر(عج) بود و هنوز آن مطالب، برای دیگران محل رجوع است.

معظم له یادآور شدند: بنده و آیت الله صافی در خبرگان هم باهم بودیم؛ در قم دو نفر انتخاب شده بودند و یکی از آنها هم آقا مرتضی حائری بودند.

ایشان به قضیه تخریب قبور ائمه بقیع (ع) اشاره کرده و افزودند: وقتی قبور ائمه (ع) را در بقیع تخریب کردند، مرحوم آقای سیدصدرالدین صدر در عراق بود که سه بیت شعر سرود:

لعـمری إنّ فاجعه البقیـع یُشیبُ لِهولها فؤود الرضیع

وسوف تکون فاتحه الرزایا إذا لم یُصحَ من هذا الهجوع

أما من مسـلم لله یرعـی ** حقوق نبیّـه الهادی الشـفیع

(ترجمه: به جانم سوگند که فاجعه بقیع، شیرخوارگان را نیز پیر می‌کند و اگر از آن درس نگیریم سرآغاز مصیبت‌های بزرگ خواهد بود. آیا مسلمانی هست که برای خدا حقوق پیامبر راهنما و شفیع را بجا آورد؟!)

حضرت آیت الله سبحانی خاطرنشان ساختند: شعرای عراق از این اشعار استقبال کردند و در مجلات و روزنامه ها نوشتند؛ به اندازه ای که دولت سعودی از دولت عراق خواهش کرد جلوی این اشعار را بگیرند و دولت عراق هم احساس خطر کرد و از ادامه نشر آثار ادیبان و شاعران جلوگیری نمود.

ایشان اظهار داشتند: «المنار» در عین حال که تفکرات سلفی دارد از ملک سعود درخواست کرده بود که «مولدالنبی» خراب نشود!

این استاد برجسته حوزه با بیان اینکه هسته بندی وهابیت در زمان فتحعلی شاه پایه ریزی شد، گفتند: فتحعلی شاه لشکر تامین کرد تا ریشه آنان را برکند ولی جنگ روس پیش آمد و نتوانست.

معظم له در پایان موضوع جمعیت را از خطرهای جدی ایران و تشیع دانستند و افزودند: شعار «فرزند کم؛ زندگی بهتر»، جمعیت ما را کم کرده است و امروز دیگر جوانان به یکی دو فرزند اکتفا می کنند و این خیلی خطرناک است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha